Visie

 

Ik kijk vanuit het paard, wat heeft het paard nodig om te functioneren, steun, duidelijkheid, aanmoediging?

Samen met het paard ga ik aan de slag. Ik kan je een kijk geven in hoe jou paard dingen beleefd, hierdoor kunnen jullie samen een sterke band opbouwen.

 

 

Omdat ik mee ga met het tempo van het paard kan het zijn dat ik de ene keer en half uur bezig ben en de volgende keer 2 uur. Dit hangt er maar net vanaf hoe het paard het oppakt of hoe moeilijk hij iets vind.

Ook is het lastig in te schatten hoelang de training (in weken of maanden) duurt voordat een paard (bijvoorbeeld) beleert is. 

Ik heb er voor gekozen om met een pakket te werken en niet met een uur prijs. Meer informatie over de kosten vind je onder het kopje prijzen boven in het menu.

 

Paarden Paradigma

 

Waarom de naam: Paarden Paradigma ?

Paradigma wordt met name gebruikt in de wetensschapsfilosofie. Maar er wordt een bepaalde zienswijze mee bedoeld.  Vaak zijn het veronderstellingen die bepalend zijn voor een zienswijze.

Dit trok mijn aandacht, want hoe zie jij een blaadje dat ritselt in het bos? Waarschijnlijk denk je, ach het waait. Wat denkt jouw paard over ditzelfde geritsel? Misschien ziet hij dit wel als een gevaar waar hij voor moet vluchten. Nu is het voor ons makkelijker om ons te verplaatsen in het paard. Maar hoe laat je je paard jouw kant zien? Hoe kunnen jullie hier samen uitkomen?

Zo is het Paarden Paradigma.

gallery/paradigma voorbeeld

Ervaring

gallery/KLA-F-192

  

gallery/KLA-F-153