Wie ben ik?

Vanaf mijn 7e heb ik samen met mijn vader paarden gehad.
Een Fries, halfinger & Arabier.
Op een gegeven moment deed ik op school een project over cowboys en indianen. En hoe die Indianen dat deden, zo zonder zadel en zonder hoofdstel, dat leek mij wel wat. En wat bleek, er was een hele wereld waarin er zonder bit gereden werd!
Door de jaren heen heb ik veel geleerd over het horsemanship, natuurlijk paarden houden en bitloze hoofdstellen.
Deze kennis deel ik graag om paarden op die manier te helpen.

Mijn missie

Ieder paard heeft het recht om begrepen te worden, om liefde te ontvangen en om met geduld en kunde te worden getraind. Samen met zijn of haar "mens"! 

Ervaring

 

Naast de ervaring met mijn eigen paarden heb ik door de jaren heen cursussen, workshops, lessen en lezingen bijgewoond.
Onder andere bij: Natuurlijk Paardleiden, Art 2 Ride, Parelli en E-quine.
Daarnaast heb ik met veel verschillende paarden gewerkt. Hierdoor kan ik op het gedrag van ieder paard inspelen. 
Tijdens het bekappen van paarden (Paarden Pedicure, mijn andere bedrijf) pas ik ook altijd training toe om het paard te leren stil te staan en het bekappen een fijne ervaring te laten zijn. Door hier de tijd voor te nemen en te kijken wat de reden is van het gedrag kan ik de meeste paarden zonder problemen bekappen.
Probleem gedrag kan voort komen uit pijn. Het is belangrijk dat dit herkend wordt en er op de juiste manier naar gehandeld wordt.
gallery/KLA-F-219
gallery/KLA-019